De Omgeving


Le Paradis ligt in het midden van Frankrijk op ca. 800 kilometer van 
Utrecht in het departement Cher.  De opstal is eigenlijk een zogenaamd 'Pavillon' uit 1825, dat oorspronkelijk diende als verzamelplaats voor de jagers. Het authentieke kasteeltje ligt aan de rand van het pittoreske plaatsje Châteaumeillant, in een park van een hectare met mooie grote oude bomen en een tuin van een hectare met fruitbomen en een moestuin.

De omgeving van Châteaumeillant bestaat uit glooiende velden, wijngaarden en bossen.

Het wijn gebied Châteaumeillant is 65 hectare groot en strekt zich uit over de
departementen Cher en de Indre. De streek staat  bekend om zijn druivensoorten Gamay en Pinot Noir voor de rode wijnen en de Gris voor de 'rosé'. Bij de buren, zij maken de beste wijnen uit de streek, kunnen de wijnen geproefd worden. De proeverij gaat van deskundige uitleg vergezeld.

*Sport-sportief
Ca. 15 kilometer ten zuiden van Châteaumeillant bevindt zich het watersportgebied van Sidiailles, op een terrein van 90 ha. Het biedt talrijke vormen van ontspanning aan: zwemmen, surfen, kanoën, wandelen en zonnen.

Vlakbij bevindt zich een prachtig 18-holes golfbaan in Pouiligny Notre Dame. Bij de golfclub 'Les Dryades' zijn geen lange wachttijden, is er geen GVB nodig en zijn de prijzen aantrekkelijk. Daar kan ook gerelaxed worden aan het zwembad of op het terras.

*Cultuur en natuur
We bevinden ons midden in het land van George Sand, de geliefde van Chopin en één van de grootste franse auteurs van de 19e eeuw. Haar huis in Nohant, waar in de zomer Chopin-concerten gegeven worden, moet u zeker bezoeken.

Ook een aanrader: de kastelen-route van Jacques Coeur en de route langs Romaanse kerkjes. Overigens komt de route naar Compostela voorbij ons kasteeltje.

Verder interessant: de tuinen van Drulon, in bezit van een Nederlands/Belgisch echtpaar, met prachtige bloemen en 15 ha. beeldentuin. Ook een bezoekje waard zijn de middeleeuwse tuinen van de Priory Notre Dame in Orsan.

En natuurlijk altijd gezellig: de wekelijkse vers- en antiekmarkten.